Heeft opblaasbaar zwembad chloor nodig?

Of u al dan niet chloor in een opblaasbaar zwembad kunt doen, hangt af van de grootte van uw zwembad. Als u een groter zwembad heeft, kunt u chloor gebruiken om het te desinfecteren. Aangezien de meeste opblaasbare zwembaden echter klein zijn, is het niet raadzaam om chloor te gebruiken. Wanneer chloor wordt toegevoegd aan opblaasbaar zwembadwater met ideale pH-waarden, doodt het de meeste ziektekiemen, waaronder E.

coli, in minder dan een uur. Gooi de chloortabletten niet zomaar in het zwembad, omdat ze kunnen reageren met het opblaasbare zwembaddoek en witte vlekken kunnen veroorzaken. Kinderen lopen vooral risico vanwege hun onderontwikkelde immuunsysteem en ook omdat ze enkele van de meest voorkomende gebruikers van opblaasbare zwembaden zijn. Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, mogen kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen niet worden gebruikt bij kinderopvangprogramma's, scholen, kampen of soortgelijke locaties waar kinderen uit meerdere huishoudens zijn.

Het regelmatig aftappen van een opblaasbaar zwembad en het een paar uur in de zon laten drogen, zorgt niet alleen voor een nieuwe start wanneer je klaar bent om het bij te vullen, maar is ook de sleutel om muggenuitbraken te voorkomen. Doen alsof je een zwembad hebt en een net gebruiken om vuil uit het peuterbad te verwijderen, is daarom een goed idee. Na een paar dagen opzetten van een opblaasbaar zwembad, beginnen algen te groeien op het oppervlak of de bodem van het zwembad. Omdat er geen ontsmettingsmiddelen aan het water worden toegevoegd, kunnen ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden in kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en glijbanen.

De diepte van een opblaasbaar zwembad varieert over het algemeen van slechts enkele centimeters tot ongeveer 4 voet (iets meer dan 1 meter) en de omtrek kan oplopen tot ongeveer 10 voet (3,5 meter), wat plaatsingsoverweging vereist. Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite. Het water in kleine opblaasbare of plastic zwembaden en waterglijbanen moet minstens dagelijks worden geleegd om de verspreiding van ziektekiemen te helpen voorkomen. Aan de andere kant werken zwembadafdekkingen als een hoeslaken en voorkomen ze dat vreemde materialen uw zwembad binnendringen wanneer het niet in gebruik is.

Ziektekiemen die diarree of braken veroorzaken, kunnen zich verspreiden in opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen. De aankoop van een opblaasbaar zwembad met meerdere, afzonderlijke luchtkamers kan helpen om die onvermijdelijke lekken te minimaliseren. Hoewel ze een verkoelende duik bieden tegen een redelijke prijs, kunnen opblaasbare zwembaden langer dan een seizoen moeilijk te onderhouden zijn vanwege luchtlekken, wat een veelgehoorde klacht is. Het is NIET veilig om desinfectiemiddel toe te voegen aan water in kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen.