Heeft u een zwembadpomp nodig voor opblaasbaar zwembad?

De meeste opblaasbare zwembaden hebben relatief eenvoudige installatie-instructies, hoewel u mogelijk nog steeds extra hardware nodig heeft om het werk te doen. Allereerst moet je de buitenring opblazen. Dit vereist toegang tot een soort luchtpomp om het binnen een redelijke tijd met het vereiste volume te vullen. Het is de meest typische en gemakkelijkste manier om uw opblaasbaar zwembad met lucht te vullen.

De beste pompen om te gebruiken moeten een hoog volume en een lage druk hebben. Grotere zwembaden met zachte zijkanten met frames kunnen werken als een normaal bovengronds zwembad, omdat ze meestal worden geleverd met een filter en pomp van de juiste grootte. Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderbaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal elke twee weken worden ververst. Als u geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat het zwembad dan om de dag leeglopen.

Stilstaand water zonder chloor kan in slechts 24-48 uur ongezond water worden. Als je een groot opblaasbaar zwembad bezit, heb je zeker het soort pomp nodig dat de lucht snel en gemakkelijk opblaast. Hoewel de meeste grote opblaasbare zwembaden worden geleverd met een pomp, hebt u een duurzame en handige luchtpomp nodig, dus u kunt beter de onderstaande lijst aandachtig doornemen om te zien welke het beste bij u past. Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chemicaliën nodig om schoon en veilig te blijven om in te zwemmen.

Veel grotere opblaasbare zwembaden gebruiken echter chloor om schadelijke bacteriën te doden. Als uw opblaasbaar zwembad groot genoeg is, zal het waarschijnlijk een pomp hebben wanneer u koopt, of het heeft drie openingen in de voering om er een pomp aan toe te voegen. Op dit bericht vind je geavanceerde zwembadbladnettechnieken, maar voor een klein kinderzwembad, je kunt het net gewoon op een zwembadpaal aansluiten en het over het oppervlak slepen of voorzichtig over de vloer trekken. Dit is ook een goed moment om uw zwembaddek af te spuiten en af te vegen, wat ervoor zorgt dat er geen vuil aan het oppervlak blijft kleven of vlekken maakt, of zijn weg vindt naar uw zwembad.

Schakel vervolgens een automatische reiniger in zoals de Blue Torrent Stinger Automatic Pool Cleaner om uw zwembad te stofzuigen (hoewel u het ook vaker aan kunt laten staan voor een optimale reiniging). Zorg ervoor dat u de haardroger in de koude modus zet, de warmtemodus kan het opblaasbare zwembadmateriaal beschadigen. Lees meer over elektrische luchtpompen in dit bericht en waarom ze het ideale apparaat zijn om opblaasbare zwembaden op te zetten. Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken.

Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken. Bij het thuis verpompen van opblaasbare zwembaden wordt een standaard stopcontact met 110 tot 120 volt gebruikt om een elektrische luchtpomp te laten werken. Het zou helpen als u een elektrische luchtpomp zou gebruiken om te genieten van een snellere en gemakkelijkere manier om uw opblaasbaar zwembad op te zetten.

Andere eenvoudige opties zijn het gebruik van een winkelstofzuiger, luchtcompressor, een haardroger met een waterfles, handmatige hand- of voetpompen, een grote tas, of zelf het opblaasbare zwembad handmatig opblazen. Als je een kinderzwembad opblaast en geen elektrische luchtpomp hebt, is het hebben van een handluchtpomp ook handig. Uw skimmer moet een mand zijn die in uw zwembad zit en met een arm aan de zijkant van uw zwembad is bevestigd, of een mand die vrij in uw water drijft en smurrie oppikt terwijl het gaat. Als u er een vindt die intact genoeg past, kan het u helpen uw opblaasbare zwembad in een mum van tijd met lucht te vullen.

Het formaat is ideaal voor op reis, dus als u hem mee wilt nemen om uw zwembad buiten op te blazen, kunt u dit gemakkelijk doen met deze pomp.