Hoe houd je een kinderzwembad schoon zonder af te tappen?

Kies en kies uit deze bewezen manieren om het zwembad in de achtertuin schoon te houden, het zwembad af te tappen en bij te vullen. Dek het kinderbad af als het niet in gebruik is. Stofzuig de bodem van het zwembad. Geniet van de zonnebrandcrème en lichaamsoliën.

Gebruik chemicaliën die zijn samengesteld voor kleine zwembaden. Als je er nog geen hebt gekocht, is investeren in een peuterbad met filterpomp de moeite waard. Het kan vuil en puin verwijderen en de watercirculatie verbeteren. We houden van de Intex 10ft x 30inch Easy Set Pool (opent in nieuw tabblad) op Amazon, die wordt geleverd met een filterpomp om het water schoner te houden.

Je hoeft niet naar een speciaalzaak te gaan om deze tabbladen te kopen - Clearwater's CH0019 multifunctionele chloortabletten van 1 kg hebben een beoordeling van 4,5 sterren op Amazon (opent in nieuw tabblad). Je kunt het azijnwater uit het zwembad gebruiken om onkruid in de kieren van de oprit te doden, ramen schoon te maken, enz. Of giet de gootsteenafvoer naar beneden met een beetje zuiveringszout om op te frissen. Er zijn zoveel toepassingen voor azijn, water, zuiveringszout.

Een van de gemakkelijkste manieren om voor een schoon en gezond zwembad te zorgen, is door elke dag voor voldoende circulatie en filtratie te zorgen. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Als uw water vastzit met verontreinigingen, kan uw ontsmettingsmiddel niet efficiënt werken.

Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken. Kleine Intex-patroonfilters bevatten 6 ′ slangen die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Gebruik het zwembad niet tijdens het gebruik van de filterpomp om te voorkomen dat de aanzuigslang bekneld raakt. Stofzuigen van de bodem van het zwembad is een van de beste manieren om het zwembad schoon te maken zonder het af te tappen.

De vacuümkop heeft een brede opening, zodat hij klein vuil zoals bladeren en twijgen kan opvangen. Je kunt het ook gebruiken om algen van de wanden van je zwembad te verwijderen. Als je al slijmerig of groen zwembadwater probeert te repareren, bespaar jezelf dan de tijd en meerdere chemicaliën (chloor alleen kan het niet) en begin met zoet water. Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen.

Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite. Als alternatief, als je echt niet van de slijmerige textuur van gevallen bladeren houdt, gebruik dan een zwembadstofzuiger in je jacuzzi of plonsbad voor een handsfree methode om bladeren te verwijderen. Doen alsof je een zwembad hebt en een net gebruiken om vuil uit het peuterbad te verwijderen, is daarom een goed idee. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels uw opblaasbare zwembad doorboren en verpesten.

Zwembadschok helpt water te zuiveren - Zwembadschok is een chemische stof die natriumhypochloriet of calciumhypochloriet bevat, waardoor het zo effectief is in het doden van bacteriën en andere micro-organismen in het water. Bekijk de ConBlom stofdichte en regendichte opblaasbare zwembadafdekking (opent in nieuw tabblad) op Amazon, die verkrijgbaar is in verschillende maten (voor ronde en rechthoekige opstellingen) en voorkomt dat bladeren en meer in het water vallen. Hoewel deze tip werkt met kleine kinderzwembaden zoals die op de foto's (deze hier), werkt het misschien niet goed voor grote zwembaden. De meeste opblaasbare zwembaden hebben slechts de helft van één tablet van 3 ″ per week nodig, of meerdere 1 ″ tabbladen tegelijk, onmiddellijk vervangen wanneer ze oplossen.

Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken. Je kunt geavanceerde zwembadbladnettechnieken vinden op dit bericht, maar voor een klein kinderzwembad kun je het net gewoon op een zwembadpaal aansluiten en het over het oppervlak slepen of voorzichtig over de vloer trekken. Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) (opent in nieuw tabblad) waarschuwt voor het gebruik van conventionele zwembadreinigers om een kinderzwembad schoon te houden. U hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat u de pH-waarde in uw kinderzwembadwater kunt testen en handhaven, dat van nature kan stijgen door normaal zwembadgebruik.

Zwembadschok maakt uw zwembad veiliger - Als u kleine kinderen of huisdieren heeft die graag in uw zwembad zwemmen, dan moet u uw pH-waarden in evenwicht houden, zodat er niet te veel chloor in het water zit. .