Hoe houd je opblaasbaar zwembadwater schoon?

Top manieren om opblaasbaar zwembadwater schoon te houdenMaak het zwembad schoon na elke plons. Voor een pint-size zwembad is dit duidelijk. Als u een zwembad bezit, begrijpt u de noodzaak van een skimmernet. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken.

Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Om een opblaasbaar zwembad schoon te maken, moet u het water aftappen, de voering schrobben met een reinigingsoplossing en om de paar dagen bijvullen. Meestal hoeven grotere opblaasbare zwembaden niet te worden leeggemaakt. In plaats daarvan reinigt u het water en brengt u de pH regelmatig in evenwicht met chemicaliën zoals chloor en pH-balancers.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) (opent in nieuw tabblad) waarschuwt voor het gebruik van conventionele zwembadreinigers om een kinderzwembad schoon te houden. Of gebruik gewoon deze kaart die ik heb gemaakt met de meest voorkomende opblaasbare cirkelvormige zwembadafmetingen en hoeveel gallons ze bevatten. Terwijl chloor het zwembadwater dagelijks reinigt, verwijdert het zwembad af en toe schokkend de opgebouwde verontreinigende stoffen, vooral in geval van intensief gebruik. Skimmernetten zijn er in vele soorten en maten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de diepte en grootte van uw opblaasbaar zwembad.

Ook als we zo'n zwembad gevuld met water te lang laten staan zonder het te gebruiken, zal het water troebel worden en zullen de wanden van het zwembad uiteindelijk dat onaangename slijmerige gevoel ontwikkelen bij aanraking dat op schimmel lijkt. Zonder filterpomp, u zou nog steeds enkele van de waterbehandelingstechnieken kunnen gebruiken om het water te ontsmetten, maar de meeste opblaasbare zwembaden die zonder filterpomp worden geleverd, zijn klein genoeg om schoon te maken met de lege en bijvulstappen hierboven. Doen alsof je een zwembad hebt en een net gebruiken om vuil uit het peuterbad te verwijderen, is daarom een goed idee. De meest gebruikelijke benaderingen zijn het gebruik van een op zout water gebaseerd systeem, gebruik ozonzuiveringsmethoden, gebruik een ultraviolet zwembadreinigingslicht, of leeg en vul het zwembadwater regelmatig bij.

Om de hoeveelheid zwembadreiniging die u moet doen te verminderen, volgt u deze tips voor het schoonhouden van het zwembad hieronder. Het maakt niet uit of u moet weten hoe u een kinderzwembad schoon kunt houden zonder chemicaliën of hoe u dat moet doen met een groot zwembad voor volwassenen, de methoden zullen in principe hetzelfde zijn. Als alternatief, als je echt niet van de slijmerige textuur van gevallen bladeren houdt, gebruik dan een zwembadstofzuiger in je jacuzzi of plonsbad voor een handsfree methode om bladeren te verwijderen. De andere reden is dat schimmel- en algengroei, indien niet periodiek schoongemaakt, schade aan het opblaasbare zwembad kan veroorzaken.

Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite. Als uw opblaasbaar zwembad groot genoeg is, zal het waarschijnlijk een pomp hebben wanneer u koopt, of het heeft drie openingen in de voering om er een pomp aan toe te voegen.