Hoe lang gaat opblaasbaar zwembadwater mee?

Voor de meeste opblaasbare zwembaden of plastic kinderbaden volgens de hierboven genoemde richtlijnen, moet het water minimaal elke twee weken worden ververst. Als u geen chloor toevoegt om bacteriën te doden, laat het zwembad dan om de dag leeglopen. Zelfs als alle juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen voorafgaand aan de zwemsessie van uw kind, is het nog steeds nodig om na elk gebruik het water in uw kinderbad te verversen. Nadat uw zwembad is leeggemaakt, zegt Dr.

Orr dat u het volledig moet schoonmaken, laten drogen en het vervolgens minstens vier uur in de zon moet zetten voordat u het opnieuw gebruikt. Hoe lang kun je water in het opblaasbare zwembad laten staan? Voor kleine opblaasbare zwembaden, ververs het water dagelijks. Grotere opblaasbare zwembaden met onbehandeld water moeten direct na elk gebruik worden afgetapt. Ondertussen kunnen grote opblaasbare zwembaden met behandeld water nog enkele weken worden gebruikt.

Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te worden gebruikt. Er zijn alternatieve manieren om het zwembadwater schoon te houden zonder chloor. Chloor is echter de meest gebruikelijke manier waarop zwembadeigenaren hun water vrij houden van schadelijke bacteriën. Als u de dagelijkse dump- en navulroutine voor kinderzwembaden wilt vermijden, is het misschien de investering waard om in plaats daarvan een groter zwembad met een filter te kopen.

Grotere opblaasbare zwembaden vereisen het controleren van de pH, het toevoegen van CYA en het toevoegen van chloor om te voldoen aan een pH tussen 7,4 en 7,6.Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, mogen kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen niet worden gebruikt bij kinderopvangprogramma's, scholen, kampen of soortgelijke locaties waar kinderen zijn van meerdere huishoudens. Kinderen die graag naar de genoemde plaatsen gaan, hebben de meeste kans om contact op te nemen of water in te slikken, wat ook geldt bij het gebruik van opblaasbare zwembaden. Behalve dat het een goedkopere optie is, wordt chloor ook aanbevolen voor grotere opblaasbare zwembaden om recreatieve waterziekten of RWI's te voorkomen. Zorg er daarom altijd voor dat u het opblaasbare zwembad grondig schoonmaakt en een paar uur in de zon droogt.

Chloor toevoegen aan uw opblaasbaar zwembad is een geweldige manier om water en tijd te besparen, omdat chloor het water minimaal ongeveer 2 weken laat zitten. Bovendien, als je ouders hebt horen praten over het gebruik van chloortabletten of bleekoplossingen als een manier om het zwembadwater voor kinderen schoon te houden, zegt de CDC dat dit geen praktische manier is om ziektekiemen in kleine zwembaden te doden, omdat de chloordosis niet gemakkelijk kan worden bepaald of veilig kan worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid chloor blijft continu in het water. Voordat je begint te denken dat je misschien beter je kinderen met de slang kunt besproeien en het een dag kunt noemen, is het eigenlijk niet zo moeilijk om een opblaasbaar of plastic zwembad veilig te houden, op voorwaarde dat je een paar basistips volgt. Als uw opblaasbaar zwembad groot genoeg is, kan het een pomp bevatten of drie openingen in de voering hebben waarin u een pomp kunt toevoegen.

U kunt ongeveer 24 tot 48 uur water in uw opblaasbaar zwembad achterlaten zonder chloor en het zou veilig zijn. Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. De meest gebruikelijke benaderingen zijn het gebruik van een op zout water gebaseerd systeem, gebruik ozonzuiveringsmethoden, gebruik een ultraviolet zwembadreinigingslicht, of leeg en vul het zwembadwater regelmatig bij. Niet iedereen weet dit, maar je kunt chloor toevoegen aan een opblaasbaar zwembad, ongeacht de grootte van het zwembad.

U kunt altijd overboord gaan en uw zwembad aansluiten op een elektronische chloorsensor voor maximale zwembadveiligheid.