Hoe schoon opblaasbaar zwembad?

Hoe opblaasbaar zwembad schoon te houden1 Bedek het zwembad wanneer het niet in gebruik is, 2 Verwijder vuil en bladeren van het oppervlak, 3 Stofzuig de bodem van het zwembad, 4 Laat een olieabsorberende spons in het water achter, 5 Gebruik chloorlipjes en een dispenser in grotere zwembaden, 6 Zet een voetwasstation in de buurt van het zwembad op. Om een opblaasbaar zwembad schoon te maken, moet u het water aftappen, de voering schrobben met een reinigingsoplossing en om de paar dagen bijvullen. Meestal hoeven grotere opblaasbare zwembaden niet te worden leeggemaakt. In plaats daarvan reinigt u het water en brengt u de pH regelmatig in evenwicht met chemicaliën zoals chloor en pH-balancers.

Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik. Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig. Introduceer dus het geschikte algecide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen.

Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons. Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren.

De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen komt goed. Maar andere uitzonderingen zullen u dwingen om het water vaak te verversen.

Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer het niveau vijf ppm is. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces. Een van de gemakkelijkste manieren om voor een schoon en gezond zwembad te zorgen, is door elke dag voor voldoende circulatie en filtratie te zorgen.

Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Als uw water vastzit met verontreinigingen, kan uw ontsmettingsmiddel niet efficiënt werken. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken.

Kleine Intex-patroonfilters bevatten 6 ′ slangen die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Gebruik het zwembad niet tijdens het gebruik van de filterpomp om te voorkomen dat de aanzuigslang bekneld raakt. Als er algen of vuil aan de bodem of zijkanten van uw opblaasbaar zwembad vastzitten dat het vacuüm niet verwijdert, probeer het dan af te schrapen voordat u gaat stofzuigen. Je kunt daarvoor een schoonmaakhandschoen, een borstel of een spons gebruiken.

Zorg ervoor dat het niet te moeilijk is dat het het oppervlak van het zwembad zou beschadigen. Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. Het is NIET veilig om desinfectiemiddel toe te voegen aan water in kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen. Omdat er geen ontsmettingsmiddelen aan het water worden toegevoegd, kunnen ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden in kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen.

Opblaasbare kinderzwembaden zijn een van de hoogtepunten van het zomerspel voor menig kind (en sommige ouders die trots nog steeds kinderen in hart en nieren zijn). De andere reden is dat schimmel- en algengroei, indien niet periodiek schoongemaakt, schade aan het opblaasbare zwembad kan veroorzaken. Voordat u het bleekmiddel of de reinigingsoplossing gebruikt, kunt u het zwembad schrobben met een sopje om vuil of slijmerige resten op het zwembadoppervlak op te tillen. Skimmernetten zijn er in vele soorten en maten waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de diepte en grootte van uw opblaasbaar zwembad.

Om anderen gezond te houden, moeten kinderen die diarree hebben of hebben overgegeven uit kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen blijven. Het zwembad één keer per week schoonmaken is gemakkelijker voor kleinere zwembaden dan het omgaan met de chemicaliën en het voortdurend testen van de pH-waarden. De opblaasbare kinderzwembaden van FUNBOY zijn 66 in diameter en 18 hoog, wat ideaal is voor elke kleine achtertuin, dek of terras. Toch moet het niveau in evenwicht zijn zodat het bleekmiddel het opblaasbare zwembad goed kan reinigen en langer meegaat.

Of het nu gaat om de kindermaat of de grotere maat voor volwassenen, een opblaasbaar zwembad garandeert veel plezier in de buitenlucht en is een waardevolle investering. Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, mogen kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen niet worden gebruikt bij kinderopvangprogramma's, scholen, kampen of soortgelijke locaties waar kinderen uit meerdere huishoudens zijn. Met dat in gedachten is het het beste om het zwembad grondig met zorg schoon te maken na elk gebruik en de zwembadtijd van uw kind in de gaten te houden. .