Hoe vaak moet je een opblaasbaar zwembad schoonmaken?

Dit moet mogelijk elke 2-4 dagen worden gedaan, afhankelijk van het gebruik en het water dat u gebruikt. Om de hoeveelheid zwembadreiniging die u moet doen te verminderen, volgt u deze tips voor het schoonhouden van het zwembad hieronder. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten.

Of het nu gaat om slijtage of gewoon omdat je het niet goed en consequent hebt schoongemaakt, er komt een tijd dat je je opblaasbare zwembad moet dumpen en een nieuw zwembad moet kopen. Meestal gaan ze twee tot vijf jaar mee, afhankelijk van hun grootte, vorm, kwaliteit en natuurlijk onderhoudszorg. Elke 10 tot 14 dagen komt goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen.

Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je het zwembadwater voor kinderen schoon kunt houden, probeer het zwembad na elk gebruik af te dekken als je geen zin hebt om het dagelijks bij te vullen en schoon te maken. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken. Bekijk de ConBlom stofdichte en regendichte opblaasbare zwembadafdekking (opent in nieuw tabblad) op Amazon, die verkrijgbaar is in verschillende maten (voor ronde en rechthoekige opstellingen) en voorkomt dat bladeren en meer in het water vallen.

Het maakt niet uit of u moet weten hoe u een kinderzwembad schoon kunt houden zonder chemicaliën of hoe u dat moet doen met een groot zwembad voor volwassenen, de methoden zullen in principe hetzelfde zijn. Het zwembad kan slijmerig aanvoelen en het water begon groen of troebel te worden, zo weet je dat je het zwembad moet schoonmaken. Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite. Zonder filterpomp, u zou nog steeds enkele van de waterbehandelingstechnieken kunnen gebruiken om het water te ontsmetten, maar de meeste opblaasbare zwembaden die zonder filterpomp worden geleverd, zijn klein genoeg om schoon te maken met de lege en bijvulstappen hierboven.

Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels doorboren en uw opblaasbare zwembad verpesten. De meeste opblaasbare zwembaden hebben één tablet per week nodig, maar u kunt het ook testen met een chloortestkit en ervoor zorgen dat uw niveaus altijd binnen bereik zijn. Deze zwembaden zijn kleiner, en hoewel ze meestal geen filter hebben, is het schoonmaken van een kinderbad gemakkelijker, vooral dankzij de grootte.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) (opent in nieuw tabblad) waarschuwt voor het gebruik van conventionele zwembadreinigers om een kinderzwembad schoon te houden. Laat uw opblaasbaar zwembad leeglopen voordat u begint met schoonmaken en besteed minstens een uur om efficiënt al het stof, vuil en vuil te verwijderen. Toch moet het niveau in evenwicht zijn om het bleekmiddel het opblaasbare zwembad goed te laten reinigen en langer mee te gaan. Voor minder dan 30 dollar is deze zwembadstofzuiger een geweldige manier om de bodem van het zwembad schoon te houden, waardoor het water langer schoner blijft.