Kan ik bleekmiddel gebruiken om opblaasbaar zwembad te reinigen?

Chloor in kleine opblaasbare zwembaden Voor kleine opblaasbare zwembaden die u niet zo vaak wilt legen en bijvullen, u kunt een kleine hoeveelheid bleekmiddel aan het water toevoegen om het te ontsmetten. Gebruik een halve kop bleekmiddel opgelost in een liter water op kamertemperatuur. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten.

Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels doorboren en uw opblaasbare zwembad verpesten. De meeste opblaasbare zwembaden hebben slechts de helft van één tablet van 3 ″ per week nodig, of meerdere 1 ″ tabbladen tegelijk, onmiddellijk vervangen wanneer ze oplossen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je het zwembadwater voor kinderen schoon kunt houden, probeer het zwembad na elk gebruik af te dekken als je geen zin hebt om het dagelijks bij te vullen en schoon te maken. Doen alsof je een zwembad hebt en een net gebruiken om vuil uit het peuterbad te verwijderen, is daarom een goed idee.

Het maakt niet uit of u moet weten hoe u een kinderzwembad schoon kunt houden zonder chemicaliën of hoe u dat moet doen met een groot zwembad voor volwassenen, de methoden zullen in principe hetzelfde zijn. Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken. Als het zwembad van je kind vrij klein is en het aftappen en bijvullen niet aanvoelt als een kolossale verspilling van water, dan is de beste manier om het kinderzwembad schoon te houden door het af te tappen als het water vuil is, het naar beneden te schrobben met een gewone oude keukenborstel en wat mild afwasmiddel en het bij te vullen. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) (opent in nieuw tabblad) waarschuwt voor het gebruik van conventionele zwembadreinigers om een kinderzwembad schoon te houden. Bekijk de ConBlom stofdichte en regendichte opblaasbare zwembadafdekking (opent in nieuw tabblad) op Amazon, die verkrijgbaar is in verschillende maten (voor ronde en rechthoekige opstellingen) en voorkomt dat bladeren en meer in het water vallen. Deze zwembaden zijn kleiner, en hoewel ze meestal geen filter hebben, is het schoonmaken van een kinderbad gemakkelijker, vooral dankzij de grootte. Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite.