Kan ik chloor in een opblaasbaar zwembad doen?

Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te worden gebruikt. Er zijn alternatieve manieren om het zwembad te behouden. Er zijn alternatieve manieren om het zwembadwater schoon te houden zonder chloor. Chloor is echter de meest gebruikelijke manier waarop zwembadeigenaren hun water vrij houden van schadelijke bacteriën.

Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik. Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig. Introduceer dus het geschikte algecide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen.

Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons. Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren.

Het bleekmiddel dat wordt aanbevolen voor zwembaden is chloor. Als u uw kleine opblaasbare zwembad niet vaak wilt legen en bijvullen, is dit een optie. De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding.

Elke 10 tot 14 dagen komt goed. Maar andere uitzonderingen zullen je dwingen om het water vaak te verversen. Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken. Chloor kan worden gebruikt bij de behandeling van uw opblaasbaar zwembad, zodat het kiemvrij blijft en zo veilig voor iedereen om in te spelen.

Vandaag laten we je zien hoe je voor dat zwembad kunt zorgen dat tijdens die warme dagen voor je heeft gezorgd. Om anderen gezond te houden, moeten kinderen die diarree hebben of hebben overgegeven uit kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen blijven. Ziektekiemen die diarree of braken veroorzaken, kunnen zich verspreiden in opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen. Over het algemeen is de hoeveelheid chloor die uw opblaasbaar zwembad nodig heeft een kwart theelepel voor elke 10 gallons.

Kleine opblaasbare kinderzwembaden (ongeveer 3 - 5 voet in diameter) kunnen zonder extra behandeling worden gebruikt en na gebruik dagelijks worden geleegd. Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, mogen kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen niet worden gebruikt bij kinderopvangprogramma's, scholen, kampen of soortgelijke locaties waar kinderen uit meerdere huishoudens zijn. Daarom is het schoonhouden van uw opblaasbaar zwembad uw eerste verdediging tegen elke door water overgedragen ziekte die op de loer ligt. Hier is een kaart met enkele veelvoorkomende rechthoekige opblaasbare zwembadafmetingen en het aantal gallons dat ze bevatten.

Dus ga je gang en bescherm jezelf en je gezin tegen door water overgedragen infecties door je opblaasbaar zwembadwater te chloreren. Toch moet het niveau in evenwicht zijn om het bleekmiddel het opblaasbare zwembad goed te laten reinigen en langer mee te gaan. Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. De meeste grote opblaasbare zwembaden die chloor nodig hebben om schoon te houden, zullen prima zijn met slechts enkele chloorlipjes.

Omdat er geen ontsmettingsmiddelen aan het water worden toegevoegd, kunnen ziektekiemen zich gemakkelijker verspreiden in kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en glijbanen. Het water in kleine opblaasbare of plastic zwembaden en waterglijbanen moet minstens dagelijks worden geleegd om de verspreiding van ziektekiemen te helpen voorkomen. Voor kleine opblaasbare zwembaden die u niet zo vaak wilt legen en bijvullen, kunt u een kleine hoeveelheid bleekmiddel aan het water toevoegen om het te ontsmetten.