Kun je chloor in een opblaasbaar zwembad doen?

Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. Dat komt omdat het onveilig is om kiemdodende ontsmettingsmiddelen, zoals chloor of broom, aan het water in kinderzwembaden en waterglijbanen toe te voegen. Nee, opblaasbare zwembaden hebben geen chloor nodig om schoon te worden gehouden en veilig te worden gebruikt. Er zijn alternatieve manieren om het zwembadwater schoon te houden zonder chloor.

Chloor is echter de meest gebruikelijke manier waarop zwembadeigenaren hun water vrij houden van schadelijke bacteriën. Het bleekmiddel dat wordt aanbevolen voor zwembaden is chloor. Als u uw kleine opblaasbare zwembad niet vaak wilt legen en bijvullen, is dit een optie. Chloor kan worden gebruikt bij de behandeling van uw opblaasbaar zwembad, zodat het kiemvrij blijft en zo veilig voor iedereen om in te spelen.

Vandaag laten we je zien hoe je voor dat zwembad kunt zorgen dat tijdens die warme dagen voor je heeft gezorgd. Wanneer chloor wordt toegevoegd aan opblaasbaar zwembadwater met ideale pH-waarden, doodt het de meeste ziektekiemen, waaronder E. coli, in minder dan een uur. U kunt ook kiezen voor alternatieve methoden om uw opblaasbare zwembaden schoon te maken als u geen chemicaliën wilt gebruiken, omdat deze bijwerkingen kunnen hebben.

Daarom beschermt chloor in een opgeblazen zwembad ons tegen gastro-intestinale, huid-, oor-, wond-, neurologische, oog- en luchtweginfecties die voornamelijk worden veroorzaakt door bacteriën in de E Coli-familie waar chloor effectief tegen is. Kleine opblaasbare kinderzwembaden (ongeveer 3 - 5 voet in diameter) kunnen zonder extra behandeling worden gebruikt en na gebruik dagelijks worden geleegd. De meeste grote opblaasbare zwembaden die chloor nodig hebben om schoon te houden, zullen prima zijn met slechts enkele chloorlipjes. Of gebruik gewoon deze kaart die ik heb gemaakt met de meest voorkomende opblaasbare cirkelvormige zwembadafmetingen en hoeveel gallons ze bevatten.

Toch moet het niveau in evenwicht zijn om het bleekmiddel het opblaasbare zwembad goed te laten reinigen en langer mee te gaan. Voor kleinere opblaasbare zwembaden die op de een of andere manier niet worden ontsmet, wilt u het water elke 2-4 dagen aftappen en bijvullen om te voorkomen dat bacteriën groeien die de zwemmers kunnen schaden. De afgelopen zomers heeft Dan Bailey zijn familie geholpen de hitte van Texas te verslaan door een zwembad in de achtertuin op te blazen en te vullen. Hier is een korte video die laat zien hoe gemakkelijk het kan zijn om het chloor in een groot opblaasbaar zwembad te behouden.

Het regelmatig aftappen van een opblaasbaar zwembad en het een paar uur in de zon laten drogen, zorgt niet alleen voor een nieuwe start wanneer je klaar bent om het bij te vullen, maar is ook de sleutel om muggenuitbraken te voorkomen. Hier is een kaart met enkele veelvoorkomende rechthoekige opblaasbare zwembadafmetingen en het aantal gallons dat ze bevatten. Deze uitdrukking is een van de dingen die je zult horen van mensen die chloor op hun opblaasbaar zwembad aanbrengen en dit komt omdat om bepaalde redenen. Kinderen lopen vooral risico vanwege hun onderontwikkelde immuunsysteem en ook omdat ze enkele van de meest voorkomende gebruikers van opblaasbare zwembaden zijn.

Hoewel ze een verkoelende duik bieden tegen een redelijke prijs, kunnen opblaasbare zwembaden langer dan een seizoen moeilijk te onderhouden zijn vanwege luchtlekken, wat een veelgehoorde klacht is. De aankoop van een opblaasbaar zwembad met meerdere, afzonderlijke luchtkamers kan helpen om die onvermijdelijke lekken te minimaliseren.