Kun je bleekmiddel in een zwembad gebruiken in plaats van chloor?

Het etiket op elke bleekfles moet u de verhouding natriumhypochloriet (en beschikbaar chloor) in de fles tot al het andere vertellen. Een hoger percentage is over het algemeen beter, omdat u minder bleekmiddel hoeft te gebruiken om uw zwembad te behandelen. Huishoudelijk bleekmiddel, Clorox en vloeibaar chloor kunnen allemaal worden gebruikt om een zwembad te ontsmetten. Het zijn allemaal soorten chloor.

Huishoudelijke bleekmiddelen zoals Clorox bevatten meestal ongeveer 5-6% beschikbaar chloor, ongeveer de helft van dat van vloeibaar chloor in het zwembad. Huishoudelijke bleekmiddelen hebben vaak ongewenste geuren en kleuren. De oplossing om een helder zwembad te behouden, is door gemakkelijk verkrijgbaar vloeibaar bleekmiddel te gebruiken als chloorbron. Chloorbleekmiddel, zoals hierboven besproken, is niet gebonden aan een stabilisator, dus als je chloorbleekmiddel aan het zwembad toevoegt, gaat het meteen aan het werk om microben te doden en te ontsmetten.

Dagelijkse aanpassing van bleekmiddel aan uw zwembadwater zal resulteren in een relatief constant niveau van actief ontsmettingsmiddel chloor dat in de loop van de tijd goedkoper en gemakkelijker te onderhouden zal zijn. Bleekmiddel heeft dezelfde chemische samenstelling als chloor. Het verschil is dat bleekmiddel een lagere concentratie natriumhypochloriet heeft van tussen de 5 en 6%, terwijl chloor een concentratie heeft tussen 10 en 12%. Wanneer toegevoegd aan zwembadwater, verandert natriumhypochloriet in HOCL, en dit is de chemische stof die alle bacteriën en andere schadelijke organismen doodt waarmee het in contact komt.

Zowel chloor als bleekmiddel zullen HOCL in het zwembad afgeven en het zal uw zwembad ontsmetten. Daarom kan worden geconcludeerd dat bleekmiddel in uw zwembad kan worden gebruikt als vervanging van chloor. Deze kits omvatten het toevoegen van zwembadwater aan een chemische oplossing en het gebruik van een eenvoudige vergelijkingsreferentie op basis van troebelheid om te bepalen hoeveel cyanuurzuur er in uw zwembad zit. Er is kans op vlekken op uw zwembadoppervlakken als u niet voorzichtig bent en eventuele geurstoffen in uw bleekmiddel kunnen zeer schadelijk zijn voor uw zwembad.

Een verhaal van veel zwembadexperts zegt dat bleekmiddel het ergste is dat je ooit in je zwembad zou kunnen gebruiken. Clorox zal een veel langere houdbaarheid hebben dan vloeibaar chloor voor zwembaden, 6 maanden vergeleken met 6 weken voor vloeibaar chloor in het zwembad. Dit betekent dat u er meer van moet gebruiken om uw zwembad te ontsmetten dan wanneer u vloeibaar chloor gebruikt dat voor zwembaden is gemaakt. Ja, hetzelfde chloor dat u in uw zwembad gebruikt, maar er zijn veel dingen die het anders maken dan uw typische zwembadvloeibaar chloor of ander zwembadchloor.

Daarom is het belangrijk om het zwembad schoon te houden om u en uw zwembad tegen deze verontreinigingen te beschermen. U wilt er zeker van zijn dat u de juiste hoeveelheid toevoegt, want te weinig doet niets om uw zwembad en te veel te ontsmetten en uw zwembad kan onzwembaar zijn totdat het chloor weer naar beneden daalt. Maar voordat ik het vraag, kan ik bleekmiddel in mijn zwembad gebruiken? Doe grondig onderzoek en raadpleeg altijd een professionele zwembadman. Afhankelijk van hoeveel mensen uw zwembad gebruiken („badbelasting) en de locatie, heeft uw zwembad een chloorverbruik dat u duidelijk wordt zodra u routinematig begint te testen.

Bleekmiddel is veilig en de enige chemische stof die u in uw zwembad zou moeten gebruiken, tenzij u zwembadtegels schoonmaakt met zuiveringszout. Zoals u aan de onderstaande tabel kunt zien, kosten bleekmiddel, vloeibaar chloor in het zwembad en calciumhypochloriet ongeveer hetzelfde om het chloorgehalte in het zwembad te verhogen. Sommige vormen van bleekmiddel bleken ervoor te zorgen dat zwembadwater schuimt wanneer de additieven worden gecombineerd met de zwembadchemicaliën om een reactie te creëren. Wanneer dit gebeurt, heeft het zwembad een overmatige hoeveelheid stabilisator (cyanuurzuur) en elk nieuw chloor dat u toevoegt, wordt onmiddellijk gestabiliseerd en kan geen algen of bacteriën in uw zwembad doden.

Een typisch zwembad heeft dagelijks ongeveer 2-3 ppm chloor nodig om het zwembad veilig en goed ontsmet te houden.