Waar maak je opblaasbaar zwembad mee schoon?

Dump of tap het water af en veeg het lege zwembad af met een oplossing van bleekmiddel en water (lees het etiket voor reinigingsverhoudingen), draag rubberen handschoenen tijdens het schoonmaken. Of gebruik zacht afwasmiddel om door het vuil heen te snijden. Spoel grondig om bleekmiddel of reinigingsmiddel te verwijderen. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken.

Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Chloor is ook geen garantie dat uw water 100% veilig is voor gebruik. Dat komt omdat er hardnekkige bacteriën zijn die zullen overleven in chloorwater. Zelfs als u de juiste hoeveelheid behandeling gebruikt zonder back-up, bent u onveilig.

Introduceer dus het geschikte algecide om te helpen bij het bestrijden van dergelijke ziektekiemen. Voeg voor kleine zwembaden chloor toe om het water te ontsmetten als je geen tijd hebt. De aanbevolen hoeveelheid is een kwart theelepel voor 10 liter water. Evenzo hebben middelgrote opblaasbare zwembaden ongeveer twee en een halve theelepel nodig voor 100 gallons.

Je kunt dit ook na enkele weken doen om het zwembad te choqueren. De standaardmeting is een kwart theelepel voor 10 gallons. Volg bovendien de richtlijnen van de fabrikant in de handleiding. Elke 10 tot 14 dagen komt goed.

Maar andere uitzonderingen zullen u dwingen om het water vaak te verversen. Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken. De veiligste tijd om het zwembad te gebruiken na ontsmetting met chloor is wanneer het niveau vijf ppm is. Het bereikt daar ongeveer 24 uur na het proces.

Een van de gemakkelijkste manieren om voor een schoon en gezond zwembad te zorgen, is door elke dag voor voldoende circulatie en filtratie te zorgen. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Als uw water vastzit met verontreinigingen, kan uw ontsmettingsmiddel niet efficiënt werken.

Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken. Kleine Intex-patroonfilters bevatten 6 ′ slangen die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met enkelgewichten of een kleine zandzak. Gebruik het zwembad niet tijdens het gebruik van de filterpomp om te voorkomen dat de aanzuigslang bekneld raakt. Het is NIET veilig om desinfectiemiddel toe te voegen aan water in kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen.

Ziektekiemen die diarree of braken veroorzaken, kunnen zich verspreiden in opblaasbare of plastic kinderbaden en glijbanen. Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen. Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken. U kunt zelfs overwegen om contact op te nemen met uw plaatselijke zwembadexperts voor advies over het onderhouden van uw middelgrote zwembadsanitair.

Bekijk de ConBlom stofdichte en regendichte opblaasbare zwembadafdekking (opent in nieuw tabblad) op Amazon, die verkrijgbaar is in verschillende maten (voor ronde en rechthoekige opstellingen) en voorkomt dat bladeren en meer in het water vallen. Kleine opblaasbare of plastic kinderzwembaden en waterglijbanen hebben niet dezelfde bescherming tegen ziektekiemen als een zwembad, bubbelbad of waterspeeltuin. Je kunt geavanceerde zwembadbladnettechnieken vinden op dit bericht, maar voor een klein kinderzwembad kun je het net gewoon op een zwembadpaal aansluiten en het over het oppervlak slepen of voorzichtig over de vloer trekken. Om anderen gezond te houden, moeten kinderen die diarree hebben of hebben overgegeven uit kleine opblaasbare of plastic kinderbaden en waterglijbanen blijven.

Opblaasbare kinderzwembaden zijn een van de hoogtepunten van het zomerspel voor menig kind (en sommige ouders die trots nog steeds kinderen in hart en nieren zijn). Weten hoe je een opblaasbaar zwembad op de juiste manier moet schoonmaken, is cruciaal om je kinderen de hele zomer veilig en gezond te houden en als er één ding is waar ouders de afgelopen jaren hyperwaakzaam over zijn, zijn het ziektekiemen. Een beroep doen op natuurlijk zout, bakpoeder en zelfs azijn kan helpen om opblaasbaar zwembadwater te ontsmetten en te verwijderen, met weinig moeite. Toch moet het niveau in evenwicht zijn zodat het bleekmiddel het opblaasbare zwembad goed kan reinigen en langer meegaat.

.