Hoe maak je een opblaasbaar zwembad schoon met bleekmiddel?

Elke spuitfles badkamer- of keukenreiniger werkt ook. Ik raad iets aan dat bleekmiddel gebruikt of een ontsmettingsmiddel bevat. U kunt deze oplossing sterker maken als u veel meeldauw op het zwembad heeft opgebouwd. Het bleekmiddel dat wordt aanbevolen voor zwembaden is chloor.

Als u uw kleine opblaasbare zwembad niet vaak wilt legen en bijvullen, is dit een optie. Gelukkig kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel vermijden om uw opblaasbaar zwembad schoon te maken. Het gebruik van huishoudelijke ingrediënten en nietjes in de voorraadkast zoals zout, azijn en zuiveringszout zijn geweldige manieren om het opblaasbare zelf te ontsmetten om het water schoon te houden en klaar om in te spatten. Het maakt niet uit of u moet weten hoe u een kinderzwembad schoon kunt houden zonder chemicaliën of hoe u dat moet doen met een groot zwembad voor volwassenen, de methoden zullen in principe hetzelfde zijn.

Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden, en het voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels doorboren en uw opblaasbare zwembad verpesten. Wanneer u het zwembad vult, schokt u het water tot een zeer hoog niveau en voegt u 4-5 oz Cal Hypo chloorzwembadschok toe, per 1000 liter zwembadwater, om het chloorniveau op bijna 30 ppm te brengen. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet verkocht met filters, maar dat betekent niet dat u er geen kunt gebruiken. Als alternatief, als je echt niet van de slijmerige textuur van gevallen bladeren houdt, gebruik dan een zwembadstofzuiger in je jacuzzi of plonsbad voor een handsfree methode om bladeren te verwijderen.

Doen alsof je een zwembad hebt en een net gebruiken om vuil uit het peuterbad te verwijderen, is daarom een goed idee. Voor zwembaden die u bijvoorbeeld niet reinigt met bleekmiddel om ziektekiemen en bacteriën te doden, moet u het zwembad dagelijks leegmaken. Je hebt een kleine testkit of teststrips nodig, zodat je de pH-waarde in het zwembadwater van je kinderen kunt testen en behouden, die van nature kan stijgen door normaal zwembadgebruik. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je het zwembadwater voor kinderen schoon kunt houden, probeer het zwembad na elk gebruik af te dekken als je geen zin hebt om het dagelijks bij te vullen en schoon te maken.

Deze zwembaden zijn kleiner, en hoewel ze meestal geen filter hebben, is het schoonmaken van een kinderbad gemakkelijker, vooral dankzij de grootte. Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) (opent in nieuw tabblad) waarschuwt voor het gebruik van conventionele zwembadreinigers om een kinderzwembad schoon te houden. Enkele van de mooiere, volledig uitgeruste opblaasbare zwembaden hebben een aftapplug om regelmatig aftappen en bijvullen gemakkelijker te maken. Ook als we zo'n zwembad gevuld met water te lang laten staan zonder het te gebruiken, zal het water troebel worden en zullen de wanden van het zwembad uiteindelijk dat onaangename slijmerige gevoel ontwikkelen bij aanraking dat op schimmel lijkt.

De meeste opblaasbare zwembaden hebben slechts de helft van één tablet van 3 ″ per week nodig, of meerdere 1 ″ tabbladen tegelijk, onmiddellijk vervangen wanneer ze oplossen. Op dit bericht vind je geavanceerde zwembadbladnettechnieken, maar voor een klein kinderzwembad, je kunt het net gewoon op een zwembadpaal aansluiten en het over het oppervlak slepen of voorzichtig over de vloer trekken.