Knallen bovengrondse zwembaden?

Hoewel het knallen van het zwembad zeldzaam is, moet elke eigenaar van een ingegraven zwembad zich bewust zijn van deze mogelijke ramp. Geplofte zwembaden komen meestal voor tijdens het aftappen en kunnen dit veroorzaken. Komen zwembaden uit de grond? Een van de problemen bij betonnen zwembaden is dat ze de neiging hebben om een pop-up op de grond te krijgen. Een betonnen zwembad dat uit de grond springt, is een zeldzame gebeurtenis voor een zwembad, maar het gebeurt.

Kan een betonnen zwembad uit de grond springen? Ingegraven zwembaden gemaakt van beton of gunite kunnen uit de grond springen als de afvoer niet goed wordt uitgevoerd. Overmatig grondwater kan ervoor zorgen dat dit type zwembad „uit de grond drijft wanneer het wordt afgetapt. Het gewicht van het zwembad varieert dramatisch wanneer het leeg of vol is, en dit is waar de echte structurele problemen beginnen te ontstaan. In gebieden als Californië variëren het vochtgehalte van de bodems en de hoogte van de grondwaterspiegel van seizoen tot seizoen, met meer water in de grond tijdens de wintermaanden.

Als de hoogte van de lokale grondwaterspiegel stijgt tot de diepte van het zwembad als gevolg van een nat winterseizoen, probeert de drijvende kracht van verplaatst water de schaal uit de grond te tillen. Gelukkig werken het gewicht van de gunietschaal, het omliggende dek en het water in het zwembad deze krachten tegen en houden de structuur in de grond. Maar wat gebeurt er als het waterpeil van het zwembad snel daalt of het water om onderhoudsredenen uit het zwembad wordt verwijderd? Popped pools zijn zeer zeldzaam, er is een hoge grondwaterspiegel voor nodig, zware regenval en een leeg zwembad in een topografische depressie. Dus waar zou een zwembadeigenaar of een geïnteresseerde partij naartoe gaan om informatie te vinden over de grondwaterspiegel in hun buurt? Welnu, een aantal opties zou zijn om te overleggen met een aannemer of forensisch ingenieur die gespecialiseerd is in de bouw en installatie van zwembaden.

Het pleisteroppervlak van een zwembad zal uitdrogen en afbrokkelen als u het zwembad voor langere tijd leeg laat. De beste manier om een knallend zwembad te voorkomen, is ervoor te zorgen dat u altijd een professional inhuurt om te zorgen voor het aftappen van het zwembad dat u nodig heeft. Maar in de meeste gevallen, de aanzienlijke verschuiving die plaatsvindt tijdens een geknald zwembad zal aanzienlijk genoeg zijn om uw pooldeck onbruikbaar te maken. Routinematig onderhoud, reiniging en de juiste apparatuur zijn cruciaal om een zwembad in goede staat te houden, en wanneer die dingen niet gebeuren of slecht getimed zijn, kan ernstige en mogelijk permanente schade optreden aan de grote financiële investering die een zwembad is.

Een ding dat zwembadbouwers tegenwoordig doen, is een hydrostatisch overdrukventiel installeren wanneer ze een zwembad bouwen. Voor iets dat eenvoudig op te zetten is dat groot genoeg is voor volwassenen om te gebruiken, probeer het Summer Waves opblaasbare bovengrondse zwembad met filterpomp. In de grond liggende zwembadschelpen zijn meestal gemaakt van guniet, een materiaal dat lijkt op beton, maar via een spuitpistool rechtstreeks op de ongestoorde bodems van een zwembaduitgraving wordt aangebracht. Omdat het zo'n betrokken en kostbaar project is, laten veel zwembadeigenaren met drijvende zwembaden ze niet repareren.

Zwembaden die zich in een kleine vallei bevinden, kunnen een hoge grondwaterspiegel vasthouden, evenals problemen met sortering en afvoer rond en weg van het zwembad. Een type claim voor materiële schade dat de forensische ingenieurs van Degenkolb zien met betrekking tot woonzwembaden, is wanneer het in de grond gelegen gedeelte van het zwembad uit de grond tilt - of opduikt - uit de grond.